World Reborn

Igra World Reborn studia Wicked Saints je prva pustolovsko-aktivistična igra na svetu. Igralci se potopijo v igro z vizualnimi podobami v slogu grafičnega romana in AR tehnologijo mešane resničnosti.

World Reborn
World Reborn

Rešitev

World Reborn je interaktivna zgodba, v kateri se kot igralec urite v vlogi junaka, ki se spopada z ustrahovanjem in predsodki, nato pa odklenete misije in postanete junaki v resničnem življenju. Potovanje se začne v šoli v neki novi dimenziji, kjer vaše odločitve in dejanja v resničnem svetu vplivajo na vašo usodo.

Tehnologija

Mobilna aplikacija deluje v igralnem okolju Unity v kombinaciji z Niantic Lightship ARDK, medplatformnim razvojnim kompletom, ki igralcu omogoča bolj realistično in raznoliko izkušnjo AR. Celotna igra deluje z uporabo Node.js v ogrodju Serverless Framework, prvem ogrodju, razvitem za gradnjo aplikacij na platformi AWS Lambda.

  • Node.js
  • Unity
  • Amazon Web Services
  • Lightship ARDK
  • Serverless
World Reborn

Naročnik

Wicked Saints uporablja vedenjsko tehnologijo za ustvarjanje interaktivnih medijev, ki so nadvse zabavni in hkrati dobri. Združujejo moč gibanja in užitek iger. Ekipa studia Wicked Saints je po prihodu iz inkubatorja podjetja Niantic (izdelovalca igre Pokémon GO) ustvarila World Reborn - prvo pustolovsko aktivistično igro na svetu.